Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход, само не знам с колата ми ли е, или с честността на пишещите тук...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2.5 км, със каране на 1, рядко 2-ра....
    средна скорост 15км/ч, разход 11....

Вие сте на ход...Връща гориво чак
    Attached Files
    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 19:43.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      2.5 км, със каране на 1, рядко 2-ра....

Ми, противоречиш си, това са твои думи "но в момента с кола 1700 кг без мен и гориво, с 19 джанти и постоянно задвижване 4х4 съм адски доволен....градско не минава 10, извън между 6-7 според зависи....", има литър горница.
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
        Я виж колко сме по-малко от Русе!

И ела да видиш колко е "по-малка" денивелацията по улиците. Това че са прави не е толкова от значение, а гъстотата на стоп-овете и светофарите.
        http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...BD%D0%B8%D0%B5
        Различни източници...

Кайче, просто казвам колко ми показа, но ти казвам карах я нарочно едва на първа....това не са нормални условия....
        Прясно инфор от преди малко, колегата Swapper, кара 159, 200кс, преди малко се чухме по тела, и градско му гори 10, и ми каза че не я кара много пенсионерски....това му е разхода в Русе, и от 6 месеца и повече се подвизава във Варна и разхода му не се е качил....айде сега вие сте на ход отново злите езици...
        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 21:23.
        sigpic

Comment

• Пак ви казвам, че от градско до градско може да има разлика от земята до небето. По мои наблюдения в град като Русе градското е най-ненатоварващо. Широки булеварди, малко движение, няма задръствания, можеш дето се вика и круз контрола да пускаш. В Плевен например градското е доста по-тегаво, защото най-натоварените улици са тесни, чака се, стават задръствания, а разстоянията не са много големи. Така че спорът е безсмислен, не виждам защо Русия да лъже с разхода.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Не ми е ясно що се хабите за тая супер относителна величина "градско каране".От няколко дни чета постовете и си направих експеримент по един и същ маршрут във Варна-Спортна зала до КАТ и обратно по работа,по едно и също време в делнични дни,при загряла кола.Ами резултата е:10,2 ;11.5; 11,9; 10,3 в различните дни.Разликата е 1.7 л. при еднакви други условия, но при непредвидим трафик и светофарен режим.Така,че май се опитвате да решавате уравнение с прекалено много неизвестни.
            159 SW 2.4 Jtdm 2007
            156 TS 1.8 1999
            Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

• Първоначално публикувано от svetlin pilev Покажи съобщение
              Не ми е ясно що се хабите за тая супер относителна величина "градско каране".От няколко дни чета постовете и си направих експеримент по един и същ маршрут във Варна-Спортна зала до КАТ и обратно по работа,по едно и също време в делнични дни,при загряла кола.Ами резултата е:10,2 ;11.5; 11,9; 10,3 в различните дни.Разликата е 1.7 л. при еднакви други условия, но при непредвидим трафик и светофарен режим.Така,че май се опитвате да решавате уравнение с прекалено много неизвестни.
              Аз съм го решил за мойта, арчи колко и сипа.
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Рус не се пали бе момче,не виждаш ли че си единствен.Проблема е че реално разхода ти е по-нисък от заводския,и при думите на стария собственик от разход 14/100 в Сф,да свалиш повече от 4 кила в Русе е нещо извънземно.Само ще ти вметна,че моята кола със средна скорост 26 км/ч. в София харчи 10 и малко отгоре.
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Кайо Покажи съобщение
                  Аз съм го решил за мойта, арчи колко и сипа.
                  Кайо, ако го сипва нЕкой друг, разхода ще падне..(поне за тебе де...)
                  Правя каквото трябва, пък да става каквото ще...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    2.5 км, със каране на 1, рядко 2-ра....

Рус, това каране е възможно най-най-икономичното за тази средна скорост.
                    Дай тази средна скорост ама не да се влачиш на 1-ва с 15км/ч, а ускори до 60км/ч бързо, заедно с движението, след това спри и виси 5 минути, след това ускори до 30-50км/ч, след това спри и чакай.

МОЛЯ те, направи този тест и пак дай средния ти разход за този пробег. Ама го дай за 10-на километра. Така с да речем 50 тръгвания поне. А не да я оставиш колата да се влачи и да кажеш, че толкова ти харчи, както си го показал на снимката. Защото гарантирам, че ако караш в нормално задръстване с тръгни-спри трафик, то удряш 15-ка ей така, супер лесно.

Едното от задръстванията, през които минавам е с дължина около 1км. Един път броих колко тръгвания правя за това разсотяние - изкарах ги 75. Вземи и ти спри и тръгни 75 пъти за 1 километър разстояние. Искам наистина да видиш колко ти харчи колата в истинско задръстване, защото очевидно въобще си нямаш понятие що е то задръстване. При 27 и 30км/ч със старание се постига разход, който се доближава до извънградския и въобще няма нищо общо със задръстване. Ама ти щом го караш автомобила в града, това за теб е градски разход.
                    За това ти казах - направи експеримента, който дадох и да видиш що е то задръстване и що е то разход. И да не вземе да си изхвърлиш колата след това, като видиш, че без проблеми удряш 15/100 разход ей така,

п.п. Бензиновия ми автомобил с този стил на каране, който си посочил - да карам с 15км/ч за 2.5км разстояние, ще ми изгори някъде има няма 1л/100км, гарантирано!
                    Last edited by BO; d.m.y г., 11:03.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• 384км плътно градско, 10.3l/100 на колонка

незнам има ли смисъл изобщо да продължаваме да го дискутираме тоя въпрос
                      Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

• Bo, Не съм опитно мишле, всеки път различни тестове
                        Ето колегата над мен, 10.3 в София. Има отделно друг колега, Swapper, дава му 10 градско в Русе и същият в Варна.

Бившия собственик, не си спомня разхода и не му е обръщал внимание, това каза на мен!
                        А Радо, който последно има навъртяни 300-400 км преди да я вземе сподели показанията си.

Не съм единствен Тонка, има много други в Бг и извън с такъв разход.
                        Няма тест, или снимка която да пусна, и да вярвате, но поне не отричайте.
                        Няма как да се съпостави разхода на две различни коли в два различни маршрута и града, дори само шофьора сам по себе си е фактор, който ще даде разлика.

Бо, 16 км по магистрала в Инстанбул преди седмица, ги изминах за 2.5 часа....но не бях с личната кола
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от voododoll Покажи съобщение
                          384км плътно градско, 10.3l/100 на колонка

незнам има ли смисъл изобщо да продължаваме да го дискутираме тоя въпрос
                          Покажи си средната скорост за тези 384 км.,ама не за последните 2000,а точно за тези.

Моята кола,както казах вече,със средна скорост 26 км./ч. разход по борд 8.7,на колонка-10-10.2,разхода е само в София,за последните 800 км..Излиза,че вашите коли харчат колкото мойта,и или имате извънземни мапери,или не им давате газ на тези коли.
                          Last edited by Mury; d.m.y г., 12:23.
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Ебах това 2.4 емджетеде ли там кво е ... мойто Пунто 1.9 MJet 130 коня .. така като се замисля арчи колко една 159-ка 2.4. Ебахти и умрелия Фиат майко .. ей сега отивам до бензиностанцията за 1 шише бензин и ше го запала ритуално тука пред офиса ..
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Покажи си средната скорост за тези 384 км.,ама не за последните 2000,а точно за тези.

Моята кола,както казах вече,със средна скорост 26 км./ч. разход по борд 8.7,на колонка-10-10.2,разхода е само в София,за последните 800 км..Излиза,че вашите коли харчат колкото мойта,и или имате извънземни мапери,или не им давате газ на тези коли.
                              средната скорост не съм я гледал да ти кажа, ама в софия да ти кажа рядко успявам да дигна 60-80. Сутрин от надежда през централните, през сточна кръговото и от там по сливница към яворов са предимно светофари и задръствания. вечер на обратно през тапата на сливница преди кръговото на сточна, и тапата на надлез надежда, колко мислиш ми е средната. а иначе сменям скорости около 2000 оборота, не я газя много, въпреки че ми се иска, рядко от яд може и да изям някой между два светофара ама тва са колко 200-300м?
                              Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

• Епа аз немога схвана кво се палите всички.. все пак наистина не я е запродавал тая кола Русия, че да лъже ,а и според мен защо да не може да падне на 10 в Русе... мойта бабичкас шестаку падаше до към 12.5 бензин в Добрич при доста кротко каране,ама това за пробата само (кой ти търпи такова каране) , но при същото каране за икономия в търново ми давашес 2-2.5 литра отгоре... сами си смятайте къде е проблема.
                                Русия нее казал нищо повече от това че на него неговата кола в Русе по Неговия маршрут му гори 10л/100 и това е.
                                И ся всички дет фалите стария мотор 2.4 че бил по икономичен, мой авер имаше 166 с 2.4 140 коня и под 12 в добрич не му гореше- колата бе с всичко сток, последно и затапи ЕГР-а само,а на ръчка минаваше 15 редовно,докато други хора твърдят че в същия град (добрич)такава алфа им давала 8до 9градско....и 5 на дълъг път...
                                EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                                EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                                NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Working...
                                X